TRE og Åndedrætsøvelser

Psykologpraksis Dorthe Hansen

Kongensgade 27, 2. sal


5000 Odense C


Tlf: 28 14 34 28TRE - Trauma releasing exercises


TRE er udviklet til at hjælpe kroppen til at slippe de muskulære spændinger, der sidder i kroppen efter traumer - man "ryster" dem bogstaveligt talt af sig. Når vi er i fare situationer mobiliserer kroppen flugt-, kamp- eller frysimpulser. Hvis de bliver tilbageholdt, får man problemer med efterfølgende traumesymptomer.


Programmet består af 6 øvelser, der provokerer de dybere muskelstrukturer som Psoas, hvorefter vi lægger os og lader kroppen ryste - vi "aflader", så at sige, uforløste handle impulser.


Når du har lært øvelserne (det er ikke så kompliceret), kan du selv praktisere dem hjemme. Vi er ofte bange for kroppens reaktioner, og derfor arbejder vi med at acceptere, dét der kommer. Hvis man ikke vil mærke det negative, får man heller ikke adgang til det positive - så det er vigtigt.


TRE er udviklet af David Berceli; www.traumaprevention.com


Der er tavshedspligt - det vil sige, at du ikke må fortælle om de andre deltagere i gruppen. Ved start vil du skulle skrive under på din tavshedspligt.

Det skal være trygt at komme i gruppen.

Åndedrætsprogram med yoga og afspænding

Jeg har lært dette program af Jakob Lund og hans forløb kan anbefales meget, til dig der har PTSD. Men han arbejder med udvalgte grupper og måske magter du ikke at tage til Holte -  derfor udbyder jeg det her hos mig.

Det er effektivt i behandlingen af PTSD/traumer. Du lærer åndedrætsøvelserne her, men hvis du vil have resultater og virkeligt glæde af det, skal det praktiseres flere gange ugentligt. Så hvis du ikke tænker, du vil benytte det, i dit arbejde med dig selv, er det spildt at deltage i undervisningen. 

Yoga og afspænding er med for at forstærke åndedrætøvelsernes effekt.


Hvis du har PTSD og er veteran, kan du med fordel henvende dig til Jakob Lund i Holte - Breathsmart/Prisonsmart. Han har stor erfaring med at undervise i dette åndedrætsprogram for netop veteraner, stofafhængige og kriminelle - han arbejder ikke med "hr. og fru Danmark", som han siger, men med mennesker med "stort overtryk" (min formulering) i kroppen/det indre.


Der tavshedspligt. Det vil sige, at du ikke må fortælle om de andre deltager i gruppen. Ved start skal du skrive under på din tavshedspligt.

Det skal være trygt at komme i gruppen.

Eventuelt


Eventuelt


TRE undervisning:

Tirsdage fra 14.00 - 16.00

3/9, 10/9, 17/9 og 1/10 2019


Åndedrætsprogram

Tirsdage fra 14.00 - 16.00Et forløb er 4 x 2 timer. Det koster ialt 1500 kr, der betales ved tilmelding.

Tilmelding sker ved at ringe til mig.


Tlf:     (45) - 28 14 34 28

Email:    

Address:  Kongensgade 27, 2. sal

5000 Odense C