TRE og Åndedrætsøvelser

TRE - Tension and Trauma releasing exercises


TRE er udviklet til at hjælpe kroppen til at slippe de muskulære spændinger, der sidder i kroppen efter traumer - man "ryster" dem bogstaveligt talt af sig. Når vi er i fare situationer mobiliserer kroppen flugt-, kamp- eller frysimpulser. Hvis de bliver tilbageholdt, får man problemer med efterfølgende traumesymptomer.


Programmet består af 7 øvelser, der provokerer de dybere muskelstrukturer som Psoas, hvorefter vi lægger os og lader kroppen ryste - vi "aflader", så at sige, uforløste handle impulser.


Når du har lært øvelserne (det er ikke så kompliceret), kan du selv praktisere dem hjemme. Vi er ofte bange for kroppens reaktioner, og derfor arbejder vi med at acceptere, dét der kommer. Hvis man ikke vil mærke det negative, får man heller ikke adgang til det positive - så det er vigtigt.


TRE er udviklet af David Berceli; www.traumaprevention.com

På Hjemmesiden er nu lagt en video ud med TRE øvelserne - GRATIS :)


Åndedrætsprogram med yoga og afspænding

Hvis du har PTSD, er veteran har problemer med stofmisbrug ect. kan du tjekke Breathsmart/Prisonsmart ud. Jakob Lund i Holte har stor erfaring med at undervise i dette åndedrætsprogram for netop veteraner, stofafhængige og kriminelle - men alle er velkomne.

www.breathesmart.dk


Hvis du ikke hører til den gruppe, kan du lære programmet ved Art og living: 

www.artofliving.org (Denmark).

Det kan anbefales til stress regulering og følelsesmæssig regulering - til at have alment velbefindende og sundhed.

Tjek det ud, hvis du trænger til at blive "ventileret" på alle måder :) ....!

Eventuelt


EventueltTlf:     (45) - 28 14 34 28

Email:    

Address:  Kongensgade 27, 2. sal

5000 Odense C